Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Opomnik zavezancem za poročanje o premoženjskem stanju: rok do 31. 1. 2023

Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) obvešča, da bodo za področje premoženjskega stanja do vključno 15. februarja 2023 začasno spremenjene uradne ure, ki bodo v tem času vsak delovni dan med 9. in 12. uro ter 12.30 in 14. uro. V tem času lahko za vsebinska vprašanja, povezana s prijavo premoženjskega stanja, pokličete Komisijo na telefonsko številko 01/400-5710. V primeru tehničnih težav z obrazcem (na eUpravi), prosimo, pokličite Enotni kontaktni center Ministrstva za javno upravo (EKC) na telefonsko številko 080 2002 ali pošljite vprašanje na ekc@gov.si.

Kot smo spomnili že lani ob tem času, morajo zavezanci (z izjemo oseb, odgovornih za javna naročila – o teh več v nadaljevanju) Komisiji sporočiti vsako spremembo v premoženjskem stanju najkasneje do 31. januarja v naslednjem letu po nastanku spremembe, v skladu z določilom 43. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK). V primeru, da do sprememb v premoženjskem stanju v obsegu, kot ga določa 43. člen ZIntPK, ni prišlo, zavezanec ne odda obrazca in o neobstoju sprememb ne poroča.

Vsi zavezanci za prijavo premoženjskega stanja si morajo za oddajo obrazca na portalu eUprava pravočasno zagotoviti kvalificirano digitalno potrdilo ali mobilno identiteto smsPASS. Od 1. junija 2020 je namreč poročanje premoženjskega stanja Komisiji za preprečevanje korupcije možno le še na portalu eUprave.

Odgovore na najpogostejša vprašanja, povezana s premoženjskim stanjem, najdete na tej povezavi. Precej informacij je na voljo tudi v lani posodobljenem sistemskem pojasnilu o nadzoru nad premoženjskim stanjem, priporočamo še branje prispevka v KPK VESTniku lanskega septembra z naslovom Supervolilno leto za zavezance za prijavo premoženjskega stanja posebno živahno.

V januarju zaznavamo največ vprašanj zavezancev s področja javnih naročil, zato smo podrobnejša pojasnila v zvezi z njimi zbrali v posebnem prispevku.

Sistemsko pojasnilo o premoženjskem stanju newsletter
Opomnik zavezancem za poročanje o premoženjskem stanju: rok do 31. 1. 2023
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar