Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Informacije za javnost in medije

Temeljno vodilo komunikacije Komisije za preprečevanje korupcije (Komisije) z mediji je odprtost in dostopnost. Na vaš klic/kontakt se praviloma še isti dan odzovemo in iz svojih podatkovnih baz v najkrajšem možnem času posredujemo informacije, ki jih potrebujete pri svojem delu.

Komisija se pri posredovanju informacij sooča z zakonskimi in procesnimi omejitvami, ki omejujejo obseg informacij, ki jih lahko sporoči medijem in s tem javnosti. Komisija ne sme razkrivati identitete oseb, ki so v posamezni zadevi podale prijavo (prijaviteljev), in praviloma ne sme komentirati zadev v predkazenskem postopku na način, da razkrije kakršnekoli vsebinske informacije o primeru, saj bi s tem lahko ogrozila učinkovitost kazenskega postopka. Prav tako Komisija ne podaja vsebinskih informacij o zadevah, ki jih obravnava, dokler so še v postopku obravnave, saj bi s tem lahko ogrozila učinkovitost svojih postopkov.

Javnost svojega dela zagotavljamo v skladu z Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcijePoslovnikom Komisije za preprečevanje korupcije, Zakonom o medijih in Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja.

Kontakt za medije

E-pošta: pr.korupcija(at)kpk-rs.si

Maša Jesenšek: (01) 400 57 15, 070 745 635

Nina Wabra Jakič: (01) 400 57 11, 030 720 226

Iva Gruden: (01) 400 5547, 040 252 405

Varstvo osebnih podatkov

Milena Podjed-Fabjančič, pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov
E-pošta: anti.korupcija(at)kpk-rs.si
Tel: (01) 400 57 10

Če se želite naročiti na prejemanje sporočil za medije, prosimo, pišite na pr.korupcija@kpk-rs.si

Če se želite naročiti na prejemanje novic o delovanju KPK ter redni mesečni novičnik KPK VESTniK, prosimo, izpolnite spodnji obrazec. 

Pojasnilo:

Komisija bo elektronske naslove skrbno varovala v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Za prijavo na novice Komisija uporablja strogi sistem predhodne odobritve uporabe elektronskega naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da novice pošilja zgolj osebam, ki so se predhodno izrecno strinjale, da jih želijo prejemati.

Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar