Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Obrazci

Obrazci po področjih

Splošna navodila za izpolnjevanje obrazcev

V obrazce morate vnesti vse zahtevane podatke. Pred dokončno potrditvijo obrazca izberite možnost “PREDOGLED” in preverite, ali ste vse podatke vnesli pravilno. Če želite popraviti podatek ali dodati vrsto podatkov, izberite možnost “POPRAVLJANJE” in ustrezno dopolnite oziroma popravite podatke.

Podrobnejša navodila za izpolnjevanje obrazca so zapisana v samem obrazcu, skozi katerega vas bo vodil sistem. S potrditvijo vnešenih podatkov se ustvari PDF dokument (potrditveni dokument), ki se po potrditvi pošlje v sistem Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija), obrazec pa lahko tudi natisnete (za lastno evidenco oziroma za primere, ko je treba izpolnjen obrazec Komisiji poslati še po pošti). 

Obrazce za prijavo premoženjskega stanja je možno oddati le v elektronski obliki na portalu eUprava, obrazce s področja lobiranja pa prav tako le elektronsko prek obrazcev na spletnih straneh Komisije. 

V primeru tehničnih težav z obrazci vas prosimo, da nam pošljete e-pošto z opisom nastalih težav (sporočilu lahko priložite zaslonske posnetke, prosimo pa vas tudi, da nam sporočite, kateri brskalnik in operacijski sistem uporabljate), ali nas v času uradnih ur pokličite na 01/400-57-10.

Če imate težave pri odpiranju PDF obrazcev v brskalniku (predvsem velja za Google Chrome), pri odpiranju obrazca uporabite sistemski PDF pregledovalnik in ne PDF pregledovalnik, ki je vgrajen v brskalnik.

V primeru tehničnih težav z obrazci za poročanje premoženjskega stanja na eUpravi se prosimo obrnite na Enotni kontaktni center Ministrstva za javno upravo na telefonsko številko 080 2002 ali pošljite vprašanje na ekc@gov.si

Za podpisovanje obrazcev, izpolnjenih v eUpravi, potrebujete nameščeno zadnjo verzijo komponente ProXSign ali vklopljeno podpisovanje v oblaku (https://e-uprava.gov.si/pomoc-kontakt/pomoc-pri-uporabi/elektronski-podpis.html).

Komisija podatke z obrazcev varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št 94/07-UPB in spremembe). Slednji so med prenosom in na strežniku šifrirani, tako da je ustrezno poskrbljeno za njihovo varovanje; Komisija podatke v skladu s 76. členom Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije hrani 10 let.

 

Pojasnilo o varnosti obrazcev

Navodila za izpolnjevanje obrazcev

Digitalno podpisovanje pdf datotek

Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar