Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Poziv zavezancem za prijavo premoženjskega stanja

Zavezance za prijavo premoženjskega stanja prosimo, da si za oddajo obrazca na portalu eUprava pravočasno zagotovijo kvalificirano digitalno potrdilo ali mobilno identiteto smsPASS.

Od 1. junija 2020 je namreč poročanje premoženjskega stanja Komisiji za preprečevanje korupcije možno le še na portalu eUprave, zato zavezance prosimo, da si pravočasno, še pred potekom roka za oddajo premoženjskega stanja, zagotovijo ustrezna digitalna potrdila. Vse informacije v zvezi s pridobitvijo kvalificiranega digitalnega potrdila so objavljene na povezavi eUprave.

V uporabi tudi smsPASS

Na eUpravi  je poleg kvalificiranih digitalnih potrdil od 9. 5. 2018 naprej mogoče uporabljati tudi prijavo preko smsPASS (mobilna identiteta), ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev. Za uporabo smsPASS zavezanec potrebuje mobilno telefonsko številko in telefon, ki sprejema kratka sporočila, ter napravo, povezano v splet (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Postopek aktivacije smsPASS zavezanec prične na uporabniških straneh SI-PASS.

Prednost uporabe smsPASS je v tem, da lahko oddate prijavo neodvisno od tega, kje ste, pomembno je le to, da imate možnost dostopa do spleta. Dodatne informacije o prijavi s smsPASS in navodila za aktivacijo smsPASS dobite na povezavah o mobilni identiteti ter navodilih in napotkih za aktivacijo smsPASS-a.

Tehnična pomoč

V primeru tehnične pomoči vas prosimo, da pokličete SI-TRUST na telefonsko številko 080 2002 (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro) ali pošljite vprašanje na ustrezno elektronsko pošto.

Poziv zavezancem za prijavo premoženjskega stanja
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar