Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Year: 2014

Poslanica ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji

Mednarodni dan boja proti korupciji zaznamuje obletnico podpisa Konvencije Združenih narodov proti korupciji, prvega pravno zavezujočega instrumenta za boj proti korupciji, ki je bil podpisan 9. decembra 2003 v Meridi v Mehiki. Konvencija je stopila v veljavo v letu 2005, Slovenija pa je k njej pristopila leta 2008. Zagovorniki boja proti korupciji po vsem svetu[…]

Okrogla miza: ‘Država – (ne)odgovorna lastnica’ (video)

Komisija za preprečevanje korupcije je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani in pod častnim pokroviteljstvom Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske predstavila raziskavo “Proces lastninskega preoblikovanja podjetij v Sloveniji in razvoj koruptivnih praks“. Na to temo je potekala tudi okrogla miza z naslovom ‘Država – (ne)odgovorna lastnica’.  

KPK na konferenci Mirovnega inštituta o integriteti medijev

Observatorij medijev v Jugozahodni Evropi je danes organiziral regionalno konferenco z naslovom »Media Integrity Matters« o boju proti korupciji v medijskem sistemu v državah jugo-vzhodne Evrope. Udeležence je v otvoritvenem delu konference nagovorila Alma Sedlar, namestnica predsednika komisije. Kasneje pa je sodelavec komisije navzočim predstavil še aplikacijo Supervizor.

Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar