Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Začenja se prvi festival protikorupcijskega filma »Film proti korupciji«

V okviru preventivnih in ozaveščevalnih dejavnosti Komisija za preprečevanje korupcije v sodelovanju s Slovensko Kinoteko v času od 16. do 30. decembra 2014 pripravlja prvi festival protikorupcijskega filma »Film proti korupciji«.

Jutri, v torek, 16. decembra ob 19. uri, bomo z dogodkom projekcije kultnega nemega filma Denar Marcela L’Herbierja, ki ga bo v živo spremljal kinotečni hišni pianist Andrej Goričar, odprli festival »Film proti korupciji«. Festival zaključuje sklop letošnjih preventivnih in ozaveščevalnih aktivnosti Komisije za preprečevanje korupcije v okviru Tedna boja proti korupciji, s katerim smo začeli oktobra 2014 in bo postal tradicionalen.

V okviru festivala bomo v sodelovanju s Slovensko Kinoteko predvajali 12 filmov na temo korupcije in boja proti korupciji (spored in vsebina filmov v priponki).
Festival bo otvorila namestnica predsednika KPK Alma Sedlar, ob posameznih filmih pa bomo pripravili več spremljevalnih dogodkov.

SPREMLJEVALNI PROGRAM FESTIVALA
Ob nekaterih filmih se bodo zvrstili posamezni posveti in predavanja, povezani z vsebino predvajanih filmov. Med njimi izpostavljamo:

  • petek, 19. decembra ob 19. uri: projekciji filma Svet stav (Toni Cahunek, Slovenija, 2013) bo sledil pogovor z avtorjem filma Tonijem Cahunekom.Pogovor se bo nanašal tudi na naslednjo projekcijo (ob 20.30 uri) filma Podtikanje (The Set-Up, Robert Wise, ZDA, 1949)
  • sobota, 27. decembra ob 19. uri: projekciji filma Hvala, ker kadite (Thank You for Smoking, Jason Reitman, ZDA, 2005) bo sledil pogovor s Goranom Forbicijem iz Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS) in Jako Kosmačem iz Komisije za preprečevanje korupcije Republike Slovenije.

V času festivala bo v preddverju Kinoteke na ogled razstava otroških likovnih del na temo ‘Korupcija ali poštenost?’, ki so jih izdelali otroci iz Vrtcev Žalec v okviru pilotnega projekta s komisijo.

SPORED_FESTIVALA_PROTIKORUPCIJSKEGA_FILMA_1

Začenja se prvi festival protikorupcijskega filma »Film proti korupciji«
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar