Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Na letošnjih Dnevih integritete sodeluje tudi Komisija za preprečevanje korupcije

Na Komisiji za preprečevanje korupcije (Komisija) smo se odzvali povabilu Transparency International Slovenia k sodelovanju pri dogodku Dnevi integritete 2020, ki je letos – v spletni obliki – na temo javnega naročanja. Videovsebino je prispeval pomočnik vodje Službe za nadzor in preiskave Komisije Albert Nabernik, ki je predstavil nekatere institute Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, namenjene preprečevanju tveganja za nastanek korupcije v povezavi z javnim naročanjem.

»Področje javnega naročanja je eno izmed področij, kjer je po naši oceni največje tveganje za nastanek korupcije. Približno vsaka osma prijava, ki jo obravnavamo, se nanaša na področje javnega naročnanja,« je povedal Albert Nabernik. Za Dneve integritete je tako v zvezi z javnim naročanjem predstavili institute, kot so omejitve poslovanja, nasprotje interesov, lastniška izjava in protikorupcijska klavzula.

Poleg prispevka Komisije si lahko v spletni učilnici ogledate video prispevke predstavnikov TI Slovenia, Direktorata za javno naročanje in Javne agencije RS za varstvo konkurence. V predstavitvah se govorci z različnih zornih kotov dotaknejo tveganj pri javnem naročanju, načinov za blaženje teh tveganj in zakonskega okvira.

Namen letošnjih Dnevov integritete je ponuditi trajne vsebine naročnikom in drugim akterjem na področju javnega naročanja, ki bodo pozitivno vplivale na obvladovanje nekaterih najpogostejših tveganj v javnem naročanju. Poleg tega želijo v TI Slovenia z vsebino povečevati zavedanje o sistemskem okvirju javnih naročil in institucij, ki delujejo v tem okvirju. Več o dogodku in načinu ogleda vsebin lahko preberete na tej spletni povezavi.

Na letošnjih Dnevih integritete sodeluje tudi Komisija za preprečevanje korupcije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar