Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predavanje o etiki in integriteti na Šoli za ravnatelje

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (komisija) dr. Robert Šumi je včeraj, v sredo, 21. 10., kot osrednji predavatelj nastopil na zaključnem spletnem dogodku programa (P)ostani uspešen srednji vodja v organizaciji Šole za ravnatelje. Več kot 50 slušateljev – pomočniki ravnateljev in drugi srednji vodje v šolstvu, ki so predavanje o etiki in integriteti spremljali na daljavo po videokonferenčnem sistemu, je po besedah vodje programa dr. Mihaele Zavašnik predsednikov nastop pohvalilo kot aktualen, jasen, navdihujoč, uporaben in podprt s konkretnimi primeri.

Program (P)ostani uspešen srednji vodja je vključeval različne poglede na načine vodenja, pri čemer so na omenjenem zaključnem dogodku osvetlili pomen predvsem etičnega vodenja. V svojem predavanju je tako dr. Šumi predstavil svoje poznavanje poslovne etike, organizacijske in osebnostne integritete ter kakšno mesto imajo etika, profesionalizem in integriteta v vzgojno-izobraževalnih zavodih, še posebej v trenutnih manj gotovih časih.

Komisija bo s šolsko stroko sodelovala tudi v prihodnje, tako v prizadevanjih za več vsebin etike in integritete v šolskih kurikulumih kot tudi pri krepitvi integritete šolskega sistema.

Predavanje o etiki in integriteti na Šoli za ravnatelje
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar