Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Sprejem novele Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije je potrditev dela in pomena komisije

Državni zbor je danes potrdil novelo Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, ki je bila v postopku sprejemanja več let. Novi senat Komisije za preprečevanje korupcije je sprejem novele podpiral, saj bo odpravila nekatere, v preteklem desetletju zaznane pomanjkljivosti in omogočila pogoje za učinkovitejše delovanje komisije.

“Veseli nas, da so poslanci z veliko večino, kar 78 glasovi za, potrdili spremembe zakona. To razumemo kot potrditev, da je komisija v naši družbi potrebna, in spodbudo nadaljnjemu delu komisije v smeri krepitve integritete in preprečevanja korupcije,” je po potrditvi novele v Državnem zboru povedal predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (komisija) dr. Robert Šumi. Komisija bo intenzivno pristopila k uresničevanju vseh dodatnih nalog, ki ji jih nalaga nov zakon, hkrati pa nadaljevala z začrtanim delom in si za dodatno urejanje področij prizadevala z ureditvijo v internem poslovniku, kot je to počela do sedaj.

O noveli Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije je predsednik komisije spregovoril tudi za časopis Delo, intervju z njim je objavljen v današnji izdaji. V pogovoru je izpostavil nekatere prednosti novele, ki med drugim poudarja preventivno-nadzorno funkcijo komisije in daje večji pomen integriteti. Opozoril je tudi, da v skladu z novelo, ki komisiji podeljuje dodatne pristojnosti, komisija vsekakor potrebuje dodatna sredstva – tako za kadrovsko okrepitev in posodobitve informacijske infrastrukture kot tudi za financiranje projektov neprofitnih organizacij zasebnega sektorja. Celoten pogovor je objavljen na naslednji povezavi: https://www.delo.si/novice/slovenija/robert-sumi-pri-korupciji-visina-zneska-ni-pomembna/.

Sprejem novele Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije je potrditev dela in pomena komisije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar