Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predstavitev Letnega poročila in Ocene stanja v Državnem zboru

Senat Komisije za preprečevanje korupcije je danes v Državnem zboru RS predstavil Letno poročilo in Oceno stanja za leto 2019.

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (komisija) dr. Robert Šumi je skupaj z namestnikoma mag. Urošem Novakom in Simonom Savskim članom Odbora za pravosodje Državnega zbora predstavil Letno poročilo in Oceno stanja za leto 2019. Oba dokumenta je komisija v Državni zbor posredovala marca letos.

Dr. Robert Šumi, ki je mandat predsednika komisije nastopil aprila 2020, je uvodoma izpostavil pomen preventivno-nadzorne funkcije komisije in predstavil novo vizijo delovanja komisije, ki jo je senat sprejel prejšnji teden. Omenil je tudi novelo Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, ki naj bi jo Odbor za pravosodje obravnaval prihodnji mesec. Novelo komisija podpira, saj prinaša več prednosti, ki bodo dobra podlaga za uspešno delo komisije. Predsednik komisije je še napovedal, da bodo letna poročila v prihodnje nekoliko drugačna, saj »se bolj kot s kvantiteto želimo ukvarjati s kvaliteto«.

Že v sredo, 29. maja, je senat komisije oba dokumenta predstavil tudi Komisiji za državno ureditev Državnega sveta RS.

Predstavitev Letnega poročila in Ocene stanja v Državnem zboru
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar