Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Poročanje premoženjskega stanja le še na eUpravi

Od 1. junija je poročanje premoženjskega stanja zavezancev mogoče le še na portalu eUprava.

Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) je 1. januarja 2020 prešla na nov način poročanja premoženjskega stanja zavezancev, in sicer je o premoženjskem stanju mogoče poročati na portalu eUprava. Z majem pa se je izteklo tudi prehodno obdobje, v katerem je bilo še vedno mogoče poročati tudi na obrazcih, dostopnih na spletni strani komisije, ki so jih zavezanci komisiji pošiljali po pošti.

S 1. junijem komisija to možnost ukinja, tako da morajo zavezanci o premoženjskem stanju poročati na portalu eUprava, kjer izpolnijo obrazec, ga z digitalnim potrdilom ali z mobilno identiteto smsPASS podpišejo, ta pa je nato avtomatično posredovan komisiji. Gre za pomembno modernizacijo sistema poročanja, ki odpravlja pomanjkljivosti in slabosti starega načina poročanja, hkrati pa sistem zmanjšuje tudi možnost nenamernega napačnega poročanja.

Za vse informacije in pomoč pri novem načinu poročanja lahko zavezanci komisiji pišejo na elektronski naslov anti.korupcija(at)kpk-rs.si oziroma na komisijo pokličejo na telefonsko številko 01/400-5704 v času uradnih ur za področje premoženjskega stanja (v torek in četrtek med 10. in 12. uro).

Poročanje premoženjskega stanja le še na eUpravi
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar