Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

KPK: 10 let boja proti korupciji – moč preventive

Ljubljana, 25. september 2014 – Komisija za preprečevanje korupcije ob deseti obletnici ustanovitve v začetku oktobra pripravlja prvi Teden boja proti korupciji (TBK) z odločnim sloganom: PROTI KORUPCIJI!

Komisija za preprečevanje korupcije ob 10. obletnici pripravlja prvi Teden boja proti korupciji (TBK). Namen TBK je okrepiti preventivo na področju boja proti korupciji ter prebivalke in prebivalce Slovenije opozoriti na uničujoče posledice, ki jih ima korupcija na kakovost naših življenj ter na celotno državo in družbo. V sredo, 1. oktobra 2014, mineva 10 let od ustanovitve Komisije za preprečevanje korupcije, letos pa mineva tudi 13 let od začetka organiziranega boja proti korupciji (leta 2001 je bil ustanovljen Urad Republike Slovenije za preprečevanje korupcije, predhodnik KPK).

V prvem tednu oktobra se bodo v okviru TBK zvrstili številni dogodki kot so Dan odprtih vrat KPK, delavnica Supervizor za novinarje in posvet »10 let KPK – kje smo in kam naprej?«, na katerem bodo med drugim sodelovali vsi nekdanji predstojniki KPK. Tednu boja proti korupciji se z razstavami in dogodki pod skupnim imenom S knjigo proti korupciji pridružuje tudi več slovenskih knjižnic. Častni pokrovitelj Tedna boja proti korupciji je predsednik države Borut Pahor.

Vodja projekta je namestnica predsednika KPK Alma Sedlar.

KPK: 10 let boja proti korupciji – moč preventive
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar