Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

KPK prejela nagrado Netko 2012

Komisija za preprečevanje korupcije je za svoje spletno orodje Supervizor 21. 11. 2012 na slavnostni podelitvi prejela nagrado Netko 2012.

Nagrado od leta 1999 podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju s Centrom za varnejši internet SAFE-SI, namenjena pa je podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih digitalnih projektov. Netko 2012 je bil dvema nagrajencema podeljen kot posebna nagrada, ostalim nagrajencem pa v sedmih kategorijah, med katerimi je bila komisija nagrajena v kategoriji Digitalni nastop državne in javne uprave. Žirija v sestavi Aleš Dobnikar, Peter Sterle ter Domen Savič je spletno stran Supervizor ocenila kot “centralno spletno presenečenje leta in izrazito konkreten dokaz zmožnosti big-and-open-data pristopa k vzpostavitvi dejanske transparentnosti porabe skupnega denarja; zaenkrat je Supervizor osamljen primer v našem prostoru, a upamo, da ne za dolgo.”

V imenu komisije sta nagrado prevzeli dr. Liljana Selinšek, namestnica predsednika, in Vita Habjan, vodja projektov za preventivo.

Več o nagradi Netko 2012 in o dogodku si lahko preberete na naslednji povezavi.

KPK prejela nagrado Netko 2012
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar