Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Otvoritvena konferenca EACT projekta

Danes se bodo v Badnu sestali visoki uradniki različnih protikorupcijskih institucij držav članic EU, schengenskega območja in Zahodnega Balkana, s čimer se bo uradno začel dvoletni trilateralni evropski projekt EACT (European Anti-Corruption Training).

Pri projektu EACT sodelujejo štiri protikorupcijske institucije treh držav: avstrijski Zvezni urad za preprečevanje in boj proti korupciji, slovaški Urad za boj proti korupciji in slovenska Komisija za preprečevanje korupcije v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU).

Projekt vključuje dve konferenci in vzpostavitev treh tematskih delovnih skupin: preventiva (vodila jo bo Slovenija), odkrivanje in pregon (Avstrija) in mednarodno sodelovanje (Slovaška). Uvodno konferenco gosti Avstrija, tri dvodnevna srečanja vsake delovne skupine pa bodo potekale v državah, ki vodijo posamezne delovne skupine. Zaključna konferenca bo leta 2013 v Sloveniji.

Na konferenci, ki se začenja danes v Avstriji (Baden in Laxenburg) in bo potekala do 23. septembra 2011, bo aktivno sodelovala tudi delegacija Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Rok Praprotnik, namestnik predsednika komisije. 22. septembra 2011 bo vodil celodnevno delavnico, v kateri bo visokim uradnikom evropskih protikorupcijskih institucij predstavil nekatere aktivnosti komisije in NPUja na področju preprečevanja korupcije.

V letu 2012 bodo v Sloveniji potekale tri dvodnevne delavnice na temo transparentnost delovanja države in porabe javnega denarja, načrt integritete in lobiranje.

V sklopu projekta EACT – s sloganom Practice meets practice – je predvidena izdaja več priročnikov, vsebinski poudarek pa bo na študiji primerov in izmenjavi praktičnih izkušenj.

Otvoritvena konferenca EACT projekta
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar