Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Na seji Strateškega sveta za zdravstvo tudi predstavnika Komisije

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi in vodja Službe za nadzor Katja Mihelič Sušnik sta se včeraj na povabilo udeležila 33. seje Strateškega sveta za zdravstvo Vlade Republike Slovenije. Prisotnim članom sveta sta predstavila Analizo delovanja javnega sektorja na področju zdravstva (Analiza).

Predsednik Komisije dr. Robert Šumi je spregovoril o ciljih Analize in napovedal tudi prihodnje aktivnosti Komisije na področju zdravstva. Katja Mihelič Sušnik pa je predstavila v okviru Analize zaznana tveganja in priporočila za njihovo ustreznejše upravljanje, ki jih je Komisija izdala Ministrstvu za zdravje, izbranim javnim zdravstvenim zavodom in drugim pristojnim organom.

Komisija je v Analizi, ki jo je javnosti predstavila letos poleti, pregledala evidenčna in javna naročila 26 javnih zdravstvenih zavodov na sekundarni ravni desetim največjim dobaviteljem na področju nabave medicinske opreme, farmacevtskih izdelkov in izdelkov za osebno nego v obdobju od 2018 – 2022. Analiza predstavlja osnovo za nadaljnje delo organov, pristojnih za vzpostavitev dolgoročno vzdržnega javnega zdravstvenega sistema za vse, ki so plačniki prispevkov in davkov ter njegovi osnovni uporabniki.

Na seji Strateškega sveta za zdravstvo tudi predstavnika Komisije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar