Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Usposabljanje o etiki in integriteti za diplomate

Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) je včeraj za Diplomatsko akademijo Ministrstva za zunanje zadeve izvedla usposabljanje o etiki in integriteti v diplomaciji.

Predavanje na daljavo je za okoli 20 slušateljev izvedla Katja Mihelič Sušnik, vodja Službe za nadzor na Komisiji. Predstavila je problematiko lobiranja pri izvajanju diplomatskih dejavnosti in pojasnila razliko med lobiranjem in izvajanjem vplivov v postopkih. Predstavila je tudi področje ureditve prepovedi sprejemanja daril, ki v skladu z določbami Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije velja za vse uradne osebe. Slušateljem je podrobno razložila, kdaj lahko govorimo o protokolarnih in priložnostnih darilih, ki jih kot diplomati lahko sprejemajo, ter kakšne so omejitve pri sprejemanju daril. Predstavila je tudi pomen integritete in kdaj lahko govorimo o kršitvah integritete.

Usposabljanje je bilo še eno v nizu preventivnih dejavnosti, ki jih Komisija s ciljem krepitve pravne države, integritete in trasparentnosti delovanja družbe redno izvaja za zainteresirane skupine tako v javnem kot zasebnem sektorju.

Usposabljanje o etiki in integriteti za diplomate
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar