Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Nova spletna stran Komisije za preprečevanje korupcije

Komisija za preprečevanje korupcije (v nadaljevanju: Komisija) je javnosti predstavila novo spletno stran, ki s ciljem posodobitve vsebine, vizualne, učinkovite in uporabne prenove strani prinaša tudi nekatere strukturne in funkcionalne novosti. 

Vsebinska prenova nove spletne strani temelji predvsem na novostih, ki jih je uvedla novembra 2020 sprejeta novela Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK-C). Tako nova spletna stran predstavlja posodobljene vsebine institutov, ustrezne elektronske obrazce, dokumente in pojasnila. Opisano pa podaja na uporabniku prijazen in pregleden način, brskanje po strani je enostavno, koristne informacije pa so hitro dosegljive.

Za enostavnejšo in preglednejšo uporabniško izkušnjo je Komisija zasnovala zavihek Za zavezance, ki združuje vse relevantne obrazce in novi Katalog obveznosti. Slednji, kot pove že samo ime, na enem mestu združuje vse obveznosti, ki jih funkcionarjem nalaga ZIntPK. Je vodič po obveznostih funkcionarjev, ki uporabniku omogoča iskanje splošnih informacij o zakonsko predpisanih dejanjih in navodilih ter roke za njihovo izpolnitev na podlagi različnih funkcij. 

Nova spletna stran je zasnovana kot sistem izpostavljenih vsebin, kar pomeni, da ima uporabnik že na vstopni strani možnost izbire oziroma iskanja med vsebinami, ki so se v preteklosti izkazale za bistvene, najpogosteje iskane, oziroma koristne, in so kot takšne potrebne poudarka. Tako že vstopna stran ponuja nekakšen zemljevid do ključnih informacij in z njimi povezanimi podstranmi. Ciljna stran je prilagojena enostavnemu iskanju in prebiranju za uporabnika relevantnih vsebin. 

Ker se na Komisiji zavedamo, da uporaba mobilnih naprav skokovito raste tako v zasebnem življenju kot v poslovnem svetu, je celotna spletna stran zasnovana tako, da je njena uporaba prilagojena tako računalniškemu monitorju kot tablici in mobilnim telefonom.

Da bo uporabniška izkušnja in informacijska vrednost kar čim bolj kakovostna, vas prosimo, da nam morebitne vsebinske ali tehnične opombe in predloge sporočite na pr.korupcija@kpk-rs.si

Nova spletna stran Komisije za preprečevanje korupcije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar