Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Namestnik predsednika Komisije sodeloval na posvetu o javnem naročanju v izrednih razmerah

Simon Savski, namestnik predsednika Komisije

Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) se je odzvala vabilu Transparency International Slovenija k sodelovanju v posvetovalni skupini o izzivih javnih naročil v izrednih razmerah. Včeraj se je odvil drugi spletni posvet na to temo, na njem pa je sodeloval tudi namestnik predsednika Komisije Simon Savski.

Komisija se s področjem javnega naročanja v okviru svojih postopkov pogosto ukvarja, saj se veliko prejetih prijav nanaša prav na javna naročila, prav tako je po oceni Komisije to področje nadpovprečno izpostavljeno korupcijskim tveganjem, predvsem ko gre za manj transparentne postopke, kakršni se pogosteje uporabljajo tudi v času izrednih razmer.

Lani je Komisija objavila tudi Analizo korupcijskih tveganj v postopkih javnega naročanja in Poročilo o tematskem nadzoru nabav zaščitne opreme. Nekatera izmed priporočil za izboljšanje sistema javnega naročanja in boljše obvladovanje tveganj, ki jih je Komisija v okviru te analize in nadzora ter drugih postopkov podala pristojnim organom, je na včerajšnjem posvetu predstavil tudi namestnik predsednika Komisije Simon Savski. Poleg njega in predstavnikov Transparency International Slovenije so na posvetu sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za javno upravo, Agencije za varstvo konkurence in podjetja Bonorum.

Namestnik predsednika Komisije sodeloval na posvetu o javnem naročanju v izrednih razmerah
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar