Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Usposabljanji za vodje v javni upravi in zaposlene v pravosodju

Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) nadaljuje z izvajanjem preventivnih aktivnosti in usposabljanj. Danes sta usposabljanji izvajala predsednik Komisije dr. Robert Šumi in pomočnica vodje Službe za integriteto in preventivo mag. Sonja Jelen. Na neformalnem srečanju v okviru Kriminalistične srede v organizaciji Fakultete za varnostne vede pa je sodeloval namestnik predsednika Komisije Simon Savski.

Predsednik Komisije dr. Robert Šumi je v okviru Upravne akademije izvedel usposabljanje, namenjeno vodjem vseh ravni v javni upravi. V okviru programa Sodobno vodenje je predaval o integriteti. Usposabljanja se je udeležilo 12 vodij. Mag. Sonja Jelen je izvedla drugo usposabljanje za zaposlene na sodiščih, tožilstvih in v Državnem odvetništvu RS, v okviru katerega je predavala o etiki in integriteti osebja ter korupcijskih tveganjih. Prisluhnilo ji je okoli 200 slušateljev.

Na Kriminalistični sredi, ki je potekala na temo Preiskovanje gospodarske kriminalitete – izkušnje in izzivi, v organizaciji Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, je tokrat sodeloval tudi Simon Savski, namestnik predsednika Komisije. Govoril je o vlogi Komisije za preprečevanje korupcije na področju preiskav kaznivih ravnanj. Dogodka se je udeležilo več kot sto slušateljev. Vsi dogodki so bili izvedeni po spletu.

Usposabljanji za vodje v javni upravi in zaposlene v pravosodju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar