Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Usposabljanje zaposlenih v podjetju 2TDK

Vodja Službe za nadzor in preiskave Katja Mihelič Sušnik je včeraj izvedla usposabljanje zaposlenih v podjetju 2TDK o institutih Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Določene določbe Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije namreč veljajo tudi za podjetja v večinsko državni lasti, kot je 2TDK. Poleg tega Zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper dodatno določa, da se za upravo družbe uporabljajo tudi določbe glede nezdružljivosti opravljanja funkcije, prepovedi članstva in dejavnosti, prepovedi in omejitev sprejemanja daril in omejitev poslovanja, ki veljajo za poklicne funkcionarje, prav tako tudi določbe o prijavi premoženjskega stanja in določbe o lobiranju. Predstavnica komisije je na včerajšnjem usposabljanju zaposlenim v družbi 2TDK podrobneje predstavila posamezne institute, ki jih morajo upoštevati pri svojem delu.

Komisija z namenom osveščanja in preventive izvaja brezplačna usposabljanja za vse organizacije javnega sektorja v Sloveniji. Če ste v svoji organizaciji zaznali potrebo po vsebinah s področja etike javnega sektorja, načrta integritete, preprečevanja korupcije, nasprotja interesov, zaščite prijaviteljev, lobiranja ali s katerega drugega področja, ki ga pokriva komisija, lahko na nas naslovite zaprosilo.

Usposabljanje zaposlenih v podjetju 2TDK
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar