Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Izteka se prehodno obdobje poročanja premoženjskega stanja

Z majem se izteka prehodno obdobje poročanja premoženjskega stanja zavezancev, ki bo od 1. junija 2020 mogoče le še na portalu eUprava.

Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) je s 1. januarjem 2020 prešla na nov način poročanja premoženjskega stanja zavezancev, in sicer je o premoženjskem stanju mogoče poročati na portalu eUprava. Ker je šlo za veliko spremembo pri načinu poročanja, je komisija omogočila prehodno obdobje, v katerem je mogoče poročati tako na nov način – na eUpravi – kot na star način – na obrazcih, dostopnih na spletni strani komisije, ki so jih zavezanci komisiji pošiljali po pošti. Zaradi izrednih razmer ter omejenega poslovanja upravnih enot in drugih izdajateljev digitalnih potrdil je komisija nekoliko podaljšala prehodno obdobje, ki pa se z normalizacijo razmer in poslovanja organov z 31. majem 2020 zaključuje.

V prehodnem obdobju je že pomemben del zavezancev izkoristil možnost poročanja na eUpravi, kjer zavezanci izpolnijo obrazec, ga z digitalnim potrdilom ali z mobilno identiteto smsPASS podpišejo, ta pa je nato avtomatično posredovan komisiji. S 1. junijem 2020 pa komisija ukinja poročanje na obrazcih, dostopnih na spletni strani komisije, tako da bo o premoženjskem stanju mogoče poročati le še na portalu eUprave.

Za vse informacije in pomoč pri tem lahko zavezanci komisiji pišejo na elektronski naslov anti.korupcija(at)kpk-rs.si oziroma na komisijo pokličejo v času uradnih ur za področje premoženjskega stanja (v torek in četrtek med 10. in 12. uro) na telefonsko številko 01/400-5704.

Izteka se prehodno obdobje poročanja premoženjskega stanja
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar