Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Spremembe pri upravnih, drugih javnopravnih in prekrškovnih postopkih komisije

Ljubljana, 30. marec 2020 – V skladu z interventnim Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), ki je začel veljati 29. marca 2020, Komisija za preprečevanje korupcije obvešča o spremembah pri postopkih, ki jih vodi.

Z dnem uveljavitve zakona in do prenehanja razlogov zanje (kar bo ugotovila Vlada Republike Slovenije s sklepom, ki ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije, vendar najdlje do 1. julija 2020) ne tečejo roki v upravnih in drugih javnopravnih zadevah, ki nimajo značaja upravne zadeve po 2. členu Zakona o splošnem upravnem postopku (ZUP), za opravljanje procesnih dejanj strank in za izpolnitev njihovih materialnih obveznosti ter roki za opravljanje procesnih dejanj upravnih in drugih državnih organov, organov samoupravnih lokalnih skupnosti in nosilcev javnih pooblastil in za izdajanje upravnih aktov. V tem obdobju ne tečejo tudi roki v prekrškovnih zadevah.

V priponki komisija podrobneje pojasnjuje, kako bo interventni zakon vplival na posamezne postopke pred komisijo.

Komisija bo še naprej poslovala in izvajala svoje zakonske pristojnosti ter vodila postopke, seveda v skladu z omejitvami, ki jih določa interventni zakon. Komisija tudi še vedno sprejema prijave sumov korupcije in drugih kršitev Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (preko spletnega obrazca na spletni strani komisije, po pošti, elektronski pošti in telefonu) ter vloge po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja.

KOMISIJA ZA PREPREČEVANJE KORUPCIJE

Spremembe pri upravnih, drugih javnopravnih in prekrškovnih postopkih komisije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar