Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Erar: Komisija trenutno ne prejema podatkov o transakcijah

Ljubljana, 18. marec 2020 – Komisija za preprečevanje korupcije obvešča, da se zaradi ukrepov, ki jih je za preprečevanje možnosti širjenja korona virusa sprejela Uprava RS za javna plačila, do nadaljnjega ne bodo posodabljali podatki o izvedenih transakcijah v aplikaciji Erar.

Komisija za preprečevanje korupcije ima z Upravo RS za javna plačila (UJP) sklenjen dogovor o posredovanju podatkov plačilnih transakcij v breme zavezancev po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja in podatkov prejetih e-računov proračunskih uporabnikov. UJP je komisijo 16. marca obvestil, da bodo zaradi ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja korona virusa od 17. marca 2020 do preklica izvajali le nujne naloge, povezane z izvajanjem plačilnih in drugih storitev za proračunske uporabnike, in da komisiji v tem času ne bodo posredovali podatkov o transakcijah in e-računih.

Zaradi tega se tudi podatki v aplikaciji Erar od 17. marca naprej ne posodabljajo, saj so objave o transakcijah in e-računih v Erarju odvisne zgolj od podatkov, ki jih Komisiji za preprečevanje korupcije posreduje UJP.

Takoj, ko bodo podatki s strani UJP spet na voljo, bodo objavljeni tudi v Erarju.

KOMISIJA ZA PREPREČEVANJE KORUPCIJE

Erar: Komisija trenutno ne prejema podatkov o transakcijah
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar