Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Zaključek Tedna boja proti korupciji v Slovenski kinoteki

Ljubljana, 14. decembra 2018 – Komisija je z včerajšnjim dogodkom v Slovenski kinoteki zaključila letošnji Teden boja proti korupciji.

Zaključni dogodek Tedna boja proti korupciji je bil namenjen predvsem ustvarjalnemu natečaju, ki ga je komisija ponovno pripravila za najmlajše. Tako se je kar 29 vrtcev odzvalo na poziv komisije k ustvarjanju izdelkov na temo »Spoznavanje integritete v vrtcih skozi igro in sliko«. Ob tej priložnosti je bila v Slovenski kinoteki na ogled razstava, v okviru katere so otroci ustvarjali predvsem na podlagi zgodbe iz slikanice »Polomljena kočija«. Slikanico je lani komisija pripravila prav v želji, da že najmlajšim predstavi idejo ter pomembnost razlikovanja med prav in narobe. S tovrstnimi natečaji si komisija na preventivni ravni prizadeva h gradnji bolj integritetne družbe prihodnosti.

Poleg razstave smo si v okviru včerajšnjega dogodka ogledali tudi prav posebno risanko, ki so jo v sodelovanje z Delavskim domom Trbovlje ustvarili v Vrtcu Trbovlje. Pri tem velja poudariti, da je bila pri izdelavi tega izdelka v ospredju prav aktivna vloga otrok, saj so sami izdelali like, skrbeli za njihovo premikanje, izvedli dialoge, osvetlitev in snemanje.

Teden boja proti korupciji je zaokrožil film Ivan, ki ne predstavlja le izvrstnega izdelka slovenske filmske produkcije, temveč nudi tudi vpogled v dinamiko s korupcijo prepredene družbe, kakršne si ne želimo.

Zaključek Tedna boja proti korupciji v Slovenski kinoteki
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar