Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

KPK zaključuje postopke v zadevi TEŠ 6

Na četrtkovi seji (16. 2. 2012) je senat Komisije za preprečevanje korupcije sprejel osnutek ugotovitev v postopkih glede TEŠ 6. Ugotovitve se nanašajo na sume kaznivih dejanj, na ugotovljena nasprotja interesov in kršitev določb o lobiranju ter neodzivnost dela določenih državnih organov v preteklosti. V povezavi s projektom TEŠ 6 je komisija predvsem v zadnjih mesecih opravila okoli 50 uradnih dejanj in aktivno sodelovala z drugimi pristojnimi organi, med njimi tudi z Nacionalnim preiskovalnim uradom.

Postopek je bil na komisiji sicer odprt že decembra 2009. Delo komisije poteka celovito, problematiko obravnavamo z več zornih kotov in ne zgolj s ciljem sprejema kratkega anonimiziranega načelnega mnenja, ki ne bi imelo posebne dodane vrednosti.

Z ugotovitvami bo komisija takoj v začetku naslednjega tedna pisno seznanila Vlado RS in AUKN, ki sta v tem trenutku prva odgovorna za sprejem ustreznih odločitev, zavarovanje javnega interesa in odprave korupcijskih tveganj v zvezi s projektom TEŠ 6.

Komisija je z navedenim želela javnost seznaniti naslednji teden, ko bi naslovniki že prejeli dopis komisije. Ker pa je danes eden od tiskanih medijev objavil obsežen članek, v katerem je vrsta neresnic in neutemeljenih namigovanj o tem, da je postopek TEŠ 6 “več mesecev v predalu”, s čemer se neupravičeno diskreditira verodostojnost komisije (in posredno s tem njenih ugotovitev), o sprejeti odločitvi na včerajšnji seji zaradi zaščite integritete institucije javnost obveščamo že danes. Konkretno vsebino ugotovitev pa bomo javnosti predstavili naslednji teden.

 

KOMISIJA ZA PREPREČEVANJE KORUPCIJE

KPK zaključuje postopke v zadevi TEŠ 6
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar