Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Pošteno poslovanje kot priložnost za rast in dejavnik sprememb

Slovensko društvo za trajnostni razvoj bo v sodelovanju s partnerji v četrtek, 8. decembra 2011, ob 17. uri v Cankarjevem domu pripravilo Okroglo mizo Pošteno poslovanje kot priložnost za rast in dejavnik sprememb.

Ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji UNGC Slovenija (United Nations Global Compact), Ekvilib Inštitut in Združenje Manager v sklopu projekta Ethos prirejajo okroglo mizo s predstavniki poslovne in strokovne javnosti, javnih institucij in civilne družbe. Okrogla miza je zaključek celoletnih prizadevanj povezanih z 10. načelom UNGC o preprečevanju korupcije kot vzvodu za trajnostni razvoj.

Udeleženci bodo iskali odgovore na vprašanja, zakaj bolj pošteno poslovanje pomeni tudi višjo konkurenčnost, kako so nekatera podjetja že stopila na pot zagotavljanja visokih standardov poštenosti poslovanja in kaj mora narediti Slovenija, da bo pošteno poslovanje postalo običajno, »business as usual«. Kot primer orodja za zagotavljanje dobrega poslovanja bodo predstavili Deklaracijo o poštenosti poslovanja, ki so jo letos pripravili v UNGC Slovenija, podpisalo pa jo je že 40 podpisnikov. Njen cilj je zaveza k poštenemu poslovanju in njegova promocija.

Govorci Okrogle mize bodo Dejan Turk, predsednik uprave Si.Mobila in predsednik Združenja Manager, Matjaž Rakovec, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, predstavnik Okrožnega sodišča v Ljubljani in Alexander Picker, predsednik uprave Hypo Alpe Adria Banke. Dogodek bo povezoval Rok Praprotnik, namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

Pošteno poslovanje kot priložnost za rast in dejavnik sprememb
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar