Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predaja letnega poročila komisije predsedniku države

Ljubljana – Vodstvo Komisije za preprečevanje korupcije je predsedniku republike dr. Danilu Türku predalo prvo letno poročilo o delu komisije v novi sestavi za leto 2010.

Ob predaji poročila sta bila poleg predsednika komisije, Gorana Klemenčiča, prisotna tudi namestnika Rok Praprotnik in dr. Liljana Selinšek. Ob tem je predsednik komisije Goran Klemenčič, povedal: »V čast mi je, da vam lahko predam letno poročilo v imenu komisije, ki ste jo imenovali in ji s tem izkazali zaupanje za odgovorno nalogo zmanjševanja korupcije pri nas.« Predajo poročila je pospremil z besedami, da je želja komisije naslednje leto predati poročilo z boljšo oceno stanja na področju korupcije v Sloveniji od tokratne. Preprečevanje korupcije namreč predstavlja poglavitni cilj dela komisije.

Predsednik republike, dr. Danilo Türk, se je po predaji poročila z vodstvom komisije pogovarjal za zaprtimi vrati, kasneje pa se je javno zahvalil za letno poročilo, ki ga ocenjuje kot izjemno pomembno in koristno delo ter ji ob tem še naprej zaželel veliko uspeha in vneme: »V čast mi je, da lahko sprejmem to poročilo. Zavedati se moramo, da je bila komisija ustanovljena šele nedolgo nazaj.« Opozoril je, da je poročilo, ki se ukvarja s sistemskim vidikom korupcije, zelo zaskrbljujoče: »Je budilka, ki upam, da bo zbudila vse v družbi in pomagala organom za preprečevanje korupcije, za nadzor in za pregon, da bodo delali učinkovito in usklajeno, tako da bi se sistem izboljšal in da bi bilo preprečevanje korupcije bolj učinkovito.« Prav tako je posebej izpostavil preprečevalno funkcijo komisije na področju korupcije, ki jo ravno s tem poročilom, v katerem opozarja na sistemske razsežnosti problema in pomembnost skupnega sodelovanja, komisija odlično izpolnjuje.

Predaja letnega poročila komisije predsedniku države
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar