Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Začenja se evropski projekt EACT

Podpisan memorandum o soglasju glede sodelovanja štirih protikorupcijskih institucij pri izvedbi evropskega projekta EACT, med njimi tudi Komisija za preprečevanje korupcije.

7. junija 2011 je bil na Dunaju podpisan memorandum o soglasju glede sodelovanja pri izvedbi projekta EACT (European Anti-Corruption Training). Projekt, v katerem sodelujejo protikorupcijske institucije treh držav – avstrijski zvezni urad za preprečevanje in boj proti korupciji, slovaški urad za boj proti korupciji in Komisija za preprečevanje korupcije v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom – bo trajal dve leti (2011-2013).

Aktivnosti bodo vključevale tudi dve konferenci in vzpostavitev treh tematskih delovnih skupin: preventiva (vodila jo bo Slovenija), odkrivanje in pregon (Avstrija) in mednarodno sodelovanje (Slovaška). Uvodna konferenca bo septembra 2011 v Avstriji, tri dvodnevna srečanja vsake delovne skupine bodo potekale v vodilnih državah, zaključna konferenca pa bo leta 2013 v Sloveniji. V sklopu projekta EACT – s sloganom Practice meets practice – je predvidena izdaja več priročnikov, vsebinski poudarek pa bo na študiji primerov in izmenjavi praktičnih izkušenj. Projekt bo namenjen visokim uradnikom iz držav članic EU, schengenskega območja in Zahodnega Balkana.

Začenja se evropski projekt EACT
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar