Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija na obisku BAK-a in IACA

Dunaj in Laxenburg – Na povabilo Andreasa Wieselthalera, direktorja avstrijskega zveznega urada za preprečevanje in boj proti korupciji (BAK – Bundesamt zur Korruptionsprävention und Korruptionsbekämpfung), se je 7. junija vodstvo komisije srečalo z vodstvom BAK-a. Delegaciji sta se seznanili z delom komisije in urada ter si izmenjali izkušnje in dobre prakse pri preprečevanju korupcije.

V okviru dvodnevnega obiska na Dunaju se je vodstvo komisije sestalo tudi z Martinom Kreutnerjem, vodjo prehodne skupine Mednarodne akademije za boj proti korupciji (IACA – International Anti-Corruption Academy). Akademija s sedežem v Laxenburgu južno od avstrijske prestolnice je samostojna mednarodna organizacija za izobraževanje, poklicno usposabljanje in raziskovanje na področju boja proti korupciji, predstavlja pa tudi prostor za povezovanje in mednarodno sodelovanje v boju proti korupciji. Slovenija je ena od držav, ki so bile k podpisu sporazuma o ustanovitvi IACA 2. septembra 2010 posebej povabljene in tudi prevzele vlogo ustanoviteljic. Komisija želi biti neposredno vključena v delo akademije in s prisotnostjo v različnih organih prispevati k doseganju ciljev akademije in aktivno vplivati na oblikovanje ter izvajanje njene akademske in poslovne funkcije.

Martin Kreutner se je zahvalil za doprinos komisije k ustanovitvi in delovanju IACA v prehodnem obdobju, še posebej pa za kadrovsko podporo komisije. Komisija je namreč 4. aprila letos za obdobje štirih mesecev na akademijo napotila Matjaža Mešnjaka. Z njegovim delom so na akademiji zelo zadovoljni.

Komisija na obisku BAK-a in IACA
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar