Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Namestnik predsednika Komisije sodil na četrtem Evropskem pokalu etike

Namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije David Lapornik je minulo soboto v vlogi sodnika nastopil na četrtem mednarodnem študentskem tekmovanju European Ethics Bowl, ki ga organizira Ekonomska fakulteta v sodelovanju s še tremi evropskimi institucijami. Zmagovalka letošnjega tekmovanja je bila skupina študentov iz Bolgarije.

Udeleženci in sodniki ene od razprav European Ethic Bowl (Foto: European Ethics Bowl)

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani so od petka do nedelje v okviru polfinalnega in finalnega dogodka najboljše nacionalne skupine držav celotne Evrope razpravljanje o etičnih dilemah v poslovnem svetu. Tema letošnjega tekmovanja je bila etika v športu, pri njegovi izvedbi pa je sodelovalo skupno petnajst evropskih univerz in Inštitut Evropske investicijske banke.

Od pilotne izvedbe projekta, ki je bil zastavljen z namenom ozaveščanja o pomembnosti in kompleksnosti etičnih dilem v evropskem kontekstu ter za izboljšanje sposobnosti študentov za razpravljanje o etičnih vprašanjih v poslovnem okolju, leta 2020 se je projektu pridružilo že 11 evropskih univerz iz različnih držav.

Namestnik predsednika Komisije sodil na četrtem Evropskem pokalu etike
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar