Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija na Nizozemskem širila izkušnje s področja zaščite prijaviteljev

Tričlanska delegacija Komisije za preprečevanje Korupcije (Komisija) se je včeraj in danes v Haagu udeležila študijskega obiska Nizozemskega organa za zaščito prijaviteljev. Osrednji temi srečanja sta bili izmenjava izkušenj s področja zaščite prijaviteljev in preventivnih aktivnosti sodelujočih organov.

Udeleženci študijskega obiska v Haagu

Komisijo so na študijskem obisku zastopali njen predsednik dr. Robert Šumi, vodja Službe za preventivo mag. Vita Habjan Barborič in vodja Centra za zaščito prijaviteljev Gregor Pirjevec. Prisotnim so predstavili pristojnosti in naloge Komisije ter zakonodajo, ki ureja njeno delovanje, področje zaščite prijaviteljev, kot ga ureja novi Zakon o zaščiti prijaviteljev, ter izzive in vprašanja, s katerimi se na Komisiji in širše srečujemo pri izvajanju določb zakona v praksi – vključno s finančno in psihološko podporo prijaviteljem in problematiko anonimnih prijav.

Poleg naše delegacije so se dvodnevnega dogodka udeležili še delegaciji Posebne preiskovalne službe Republike Litve in kosovskega policijskega inšpektorata.

Študijski obisk je financiran in poteka v okviru dvoletnega evropskega projekta izmenjave dobrih protikorupcijskih praks med evropskimi institucijami.

Vodja Centra za zaščito žvižgačev pri Komisiji Gregor Pirjevec
Komisija na Nizozemskem širila izkušnje s področja zaščite prijaviteljev
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar