Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Na delovnem srečanju SDH sodelavca Komisije usposabljala o zaščiti prijaviteljev

Predstavnika Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) sta danes v prostorih Slovenskih železnic sodelovala na 3. Srečanju pooblaščencev za skladnost poslovanja in integriteto, ki ga je organiziral Slovenski državni holding, d. d. (SDH).

vodja Centra za zaščito prijaviteljev Gregor Pirjevec med usposabljanjem (foto: Mojca Mele)

Na usposabljanju sta Komisijo zastopala vodja Centra za zaščito prijaviteljev Komisije Gregor Pirjevec in svetnik za zaščito prijaviteljev na Komisiji dr. Jure Škrbec. Po uvodnih nagovorih predsednika uprave SDH mag. Žige Debeljaka in generalnega direktorja Slovenskih železnic Dušana Mesa je Pirjevec prisotnim predstavil vlogo Komisije na področju zaščite prijaviteljev, kot jo ureja Zakon o zaščiti prijaviteljev (ZZPri), in novosti, ki jih slednji prinaša podjetjem. Osvetlil je ukrepe za zaščito prijaviteljev kršitev v delovnem okolju in obveznosti zavezancev. Podrobno je spregovoril o vzpostavitvi notranjih prijavnih poti za prijavo kršitev znotraj družb, v katerih ima SDH večinsko lastništvo ali prevladujoč vpliv.

Usposabljanje je potekalo v okviru niza strokovnih usposabljanj, ki jih je SDH začel izvajati lansko leto ob tem času. Eno takšnih usposabljanj v sodelovanju z SDH smo na Komisiji že izvedli maja letos.

Na delovnem srečanju SDH sodelavca Komisije usposabljala o zaščiti prijaviteljev
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar