Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predsednik Komisije in namestnik predsednika predstavila letno poročilo in oceno stanja tudi predsedniku republike

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi je skupaj z namestnikom Davidom Lapornikom po včerajšnji predstaviti Letnega poročila in Ocene stanja Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2021 v državnem zboru obe publikaciji danes predstavil tudi predsedniku republike Borutu Pahorju.

Predsednik Komisije dr. Robert Šumi in predsednik republike Borut Pahor (foto Daniel Novakovič, STA)

Predstavnika Komisije sta se na srečanju z Borutom Pahorjem pogovarjala o vsebini obeh publikacij in o izzivih, s katerimi se pri svojem delu sooča Komisija. Med njimi, kot je omenil dr. Šumi, so ignoranca vodilnih do ugotovitev Komisije, izpopolnitev obstoječe zakonodaje in profesionalizacija Komisije.

Predsednik Pahor je soglašal, da je boj proti korupciji lahko uspešnejši le z dvigom politične kulture vseh nosilcev javnih funkcij in organov javnega sektorja ter doslednim ravnanjem v skladu z visoko stopnjo integritete. Predpogoj za to pa je upoštevanje vseh zakonskih omejitev in ugotovitev ter priporočil komisije. 

Predsednik republike je tudi podprl nadaljnje delovanje Komisije v prizadevanjih za krepitev pravne države, integritete in etičnosti, ki je osnova za zaupanje javnosti v delo komisije. To se v zadnjem času povečuje, zato se je predsednik republike zahvalil senatu komisije in zaposlenim za dosedanje uspešno delo ter sprejel povabilo za sodelovanje pri jesenski okrogli mizi Komisije z naslovom “Integriteta v odnosu do legalnosti in legitimnosti”.

Predsednik Komisije in namestnik predsednika predstavila letno poročilo in oceno stanja tudi predsedniku republike
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar