Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Uposabljanje za Zvezo ljudskih univerz Slovenije

Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) je za direktorje slovenskih ljudskih univerz danes izvedla spletno usposabljanje na temo daril in načrtov integritete. 

V okviru usposabljanja, ki se ga je udeležilo več kot 30 slušateljev slovenskih ljudskih univerz, je pomočnica vodje Službe za preventivo na Komisiji Barbara Fürst slušateljem podrobno predstavila institut daril, kako se vesti v situacijah obdarovanja, zakaj omejitve pri sprejemanju daril in zakaj je tako pomembna natančna ureditev predmetnega področja. Predstavila je tudi načrt integritete kot orodje za obvladovanje korupcijskih tveganj in tveganj za kršitve integritete, v osnovi izjemno učinkovito orodje, ki pa najvišjo učinkovitost doseže le, če smo za njegovo uporabo dovolj motivirani in usposobljeni. Slušateljem je predstavila, kako konkretno pristopiti k delu z  načrtom integritete, njegove prednosti za zavezanca ter dolžnosti, ki izhajajo iz načrta.

Današnje usposabljanje je še eno v nizu preventivnih dejavnosti, ki jih Komisija s ciljem krepitve pravne države, integritete in trasparentnosti delovanja družbe redno izvaja za zainteresirane skupine tako v javnem kot zasebnem sektorju.

Uposabljanje za Zvezo ljudskih univerz Slovenije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar