Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predstavitev letnega poročila predsedniku republike

Predsednik Komisije dr. Robert Šumi in njegov namestnik Simon Savski sta predsedniku republike Borutu Pahorju predstavila delo v lanskem letu. (foto: Daniel Novakovič/STA)

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi in njegov namestnik Simon Savski sta danes predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju predstavila Letno poročilo in Oceno stanja za leto 2020. 

Predsednik Komisije je predsedniku republike predstavil delo Komisije v preteklem letu. Izrazil je zadovoljstvo, da tako pripad prijav kot število rešenih zadev rasteta in da je mogoče oceniti, da se zaupanje javnosti v delo Komisije krepi. S posodobitvijo delovanja se je povečala tudi njena učinkovitost. Še vedno pa ostajajo pomembni izzivi korupcijskih tveganj neurejeno področje javnih naročil, še posebej v zdravstvu in gradbeništvu, ter področji nasprotja interesov in nezdružljivosti funkcij. Poudaril je, da v Komisija osrednjo pozornost namenjamo izvajanju preventivne dejavnosti in v tem okviru posebej razvoju instituta integritete. Predstavil je tudi dolgoročni projekt Komisije Integriteta: skupni cilj generacij.

Predsednik republike je podprl prizadevanja vodstva Komisije v smeri njene samostojnosti, neodvisnosti in profesionalnosti. Posebej je poudaril, da je povečanje zaupanja v delo te institucije ključnega pomena za njeno uspešnost. S sogovornikom sta se strinjala, da so krepitev preventivne dejavnosti Komisije in njena prizadevanja za uveljavitev integritete posameznika kot naše skupne vrednote najboljša popotnica za uspešen boj proti korupciji.

Predstavitev letnega poročila predsedniku republike
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar