Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Usposabljanje za Združenje občin Slovenije

Vodja Službe za nadzor in preiskave na Komisiji za preprečevanje korupcije (Komisija) Katja Mihelič Sušnik je danes izvedla usposabljanje zaposlenih v občinah, ki je potekalo v soorganizaciji Združenja občin Slovenije.

V okviru usposabljanja, na katerem je sodelovalo okoli 30 udeležencev, je Katja Mihelič Sušnih predstavila določbe in obveznosti v skladu z Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije ter predstavila zakonske novosti, ki veljajo od 17. novembra 2020. Posebej je predstavila institute lobiranja, nezdružljivosti funkcij in opravljanja dodatne dejavnosti, nasprotja interesov ter poročanja premoženjskega stanja.

Na Komisiji v okvir preventivne dejavnosti izvajamo številna usposabljanja oz. izobraževanja za vse zainteresirane tako v javnem kot zasebnem sektorju. Če ste v svoji organizaciji zaznali potrebo po vsebinah s področja etike javnega sektorja, načrta integritete, preprečevanja korupcije, nasprotja interesov, zaščite prijaviteljev, lobiranja ali s katerega drugega področja, ki ga pokriva Komisija, nam pišite za izvedbo usposabljanja oz. delavnice. Po preučitvi zaprosila vas bomo kontaktirali in predstavili možnosti izvedbe izobraževanja.

Usposabljanje za Združenje občin Slovenije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar