Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Senat komisije predstavil letno poročilo predsedniku republike

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi je skupaj z namestnikoma Simonom Savskim in mag. Urošem Novakom predsedniku republike Borutu Pahorju danes predstavil Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije in Oceno stanja za leto 2019.

Ob predaji in predstavitvi obeh dokumentov, ki ju je senat Komisije za preprečevanje korupcije sprejel 12. marca 2020, so člani senata s predsednikom republike spregovorili tudi o pomenu komisije v družbi, stanju na področju korupcije v Sloveniji ter viziji in načrtovanih aktivnostih komisije v tem mandatu predsednika (2020-2026).

Predsednik republike je podprl prizadevanja senata komisije, da usmerja svoje moči predvsem h krepitvi preventivne dejavnosti komisije ter ustvarjanju kulture integritetnega in etičnega delovanja. Strinjali so se, da bi k temu lahko pripomogla tudi nujna prenova Resolucije o preprečevanju korupcije v Republiki Sloveniji, sprejete leta 2004. Predsednik republike je posebej poudaril pomembnost neodvisnosti in samostojnosti komsije, saj je to edino zagotovilo za njeno uspešno in učinkovito delo.

Senat komisije predstavil letno poročilo predsedniku republike
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar