Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Podpis sporazuma o sodelovanju na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah

Slovesnost ob podpisu sporazuma o sodelovanju, foto: Mankica Kranjec

Komisija za preprečevanje korupcije bo tudi letos sodelovala v iniciativi Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah. Danes je predsednik komisije dr. Robert Šumi skupaj s 17 drugimi partnerji podpisal sporazum o sodelovanju.

Na Računskem sodišču se je danes že drugo leto zapored odvila podpisna slovesnost v okviru sodelovanja v skupnem boju proti korupciji. V letošnjem letu je kar 18 partnerjev s podpisom sporazuma o sodelovanju javno izrazilo podporo iniciativi Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2020. Letos se bodo v tednu med 16. in 20. novembrom odvili številni dogodki, konference in okrogle mize, vse z namenom ozaveščanja širše javnosti o problematiki, ki se dotika vseh nas.

Gre za iniciativo, ki v svetu uživa velik ugled. Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah vsako leto poteka pod okriljem organizacije ACFE ( Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar), v Sloveniji pa so ga premierno prvič izvedli leta 2018 na pobudo družbe Deloitte. Vse od takrat iniciativa raste in vsako leto dobiva nove pridružene partnerje, ki zasledujejo enak cilj: ozaveščati javnost o pomembnosti boja proti korupciji in prevaram ter predstaviti mehanizme za vzpostavljanje integritete in transparentnosti.

Komisija bo letos na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah sodelovala drugo leto zapored, saj podpiramo vsako dejavnost, ki je usmerjena v krepitev integritete posameznikov, organizacij in družbe v celoti. Le v sodelovanju z najširšim krogom deležnikov in z ozaveščanjem na vseh ravneh družbe lahko v Sloveniji dosežemo visoko stopnjo integritete, etičnosti in spoštovanja pravne države ter s tem učinkovito preprečujemo prevare in korupcijo, je ob podpisu sporazuma poudaril predsednik komisije dr. Robert Šumi.

Poleg Komisije za preprečevanje korupcije so sporazum podpisali tudi Računsko sodišče RS, ACFE Slovenija, Slovenski državni holding, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Klub slovenskih podjetnikov, družba Deloitte, Transparency International Slovenia, Gospodarska zbornica Slovenije in Stalna arbitraža pri GZS, Združenje notranjih revizorjev IIA – Slovenski inštitut, Tax Fin Lex, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Visoka šola za računovodstvo in finance ter časopisna hiša Delo.

Podpis sporazuma o sodelovanju na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar