Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija na konferenci o boju proti korupciji v Srbiji

Ljubljana, 15. decembra 2017 – Včeraj je v Beogradu potekala mednarodna konferenca z naslovom »Sodelovanje protikorupcijskih institucij v regiji«, ki jo je pripravila srbska Agencija za preprečevanje korupcije v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Italije in misijo Organizacije za varnost in sodelovanje (OVSE) v Srbiji ob 9. decembru, mednarodnem dnevu boja proti korupciji.  

Konferenca je predstavljala priložnost za povezovanje ter izmenjavo izkušenj in dobrih praks med najeminentnejšimi predstavniki sorodnih institucij, ki delujejo na področju preprečevanja korupcije in boja zoper njo, iz Slovenije, Črne Gore, Bosne in Hercegovine, Kosova, Hrvaške in Italije. Naslovila je položaj in status neodvisnih protikorupcijskih institucij in problematiko implementacije protikorupcijskih standardov ter tematiko učinkovitosti preventivnih mehanizmov v boju proti korupciji.

Komisijo sta na konferenci zastopala namestnik predsednika komisije dr. Igor Lamberger in dr. Jure Škrbec. Predstavila sta delo komisije ter se podrobneje osredotočila na uporabnost aplikacije Erar v primerih nezdružljivosti funkcij, nasprotja interesov in omejitev poslovanja.

Komisija na konferenci o boju proti korupciji v Srbiji
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar