Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Month: julij 2017

Prikaz nasprotnih dejstev KPK glede izterjave povračila potnih stroškov od namestnice komisije

V medijih se je pojavila informacija, da komisija od namestnice KPK terja povračilo sredstev za službeno potovanje v Pariz, ki naj bi jih ta že vrnila, o čemer naj bi govoril tudi uradni zaznamek komisije. To ne drži. Kot obrazloženo že v preteklih izjavah komisije, potrdilo o vračilu sredstev za omenjene potne stroške ne obstaja.[…]

EU opustila načrte za neodvisno protikorupcijsko sodišče v Ukrajini

Ljubljana, 19. julija 2017 – Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je 13. julija v Kijevu oznanil, da je EU opustila svojo zahtevo za ustanovitev neodvisnega ukrajinskega protikorupcijskega sodišča. Namesto tega naj bi potrdil enako učinkovit načrt ukrajinskega predsednika Petra Porošenka, ki predvideva precej manj neodvisen »protikorupcijski odbor« na Vrhovnem sodišču.

Mednarodni delovni sestanek o načrtih integritete

Ljubljana, 11. julija 2017 – Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) je pretekli teden gostila delovni sestanek predstavnikov srbske Agencije za preprečevanje korupcije in avstrijskega Zveznega urada za preprečevanje korupcije (BAK), ki predseduje delovni skupini za upravljanje s tveganji in analizo tveganj, katere članica je tudi komisija.  

Komisija gostila ocenjevalce GRECA

Ljubljana, 10. julija 2017 – Komisija za preprečevanje korupcije je konec junija v okviru petega ocenjevalnega kroga GRECA, ki se je začel letos, gostila ocenjevalce GRECA. Republika Slovenija je, skladno z vzpostavljenim sistemom rotacij, skupaj z Združenim kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske prva država članica, ki bo ocenjevana v tem krogu.  

Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar