Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Film proti korupciji: Največ zanimanja za Snowdna in Supervizor

Ljubljana, 5. oktobra 2015 – V soboto, 3. oktobra 2015, se je s projekcijo filma Wall Street Oliverja Stona uspešno zaključil 2. festival »Film proti korupciji«, ki ga Komisija za preprečevanje korupcije pripravlja s Slovensko kinoteko. Festival je v petih dneh obiskalo skoraj 240 ljudi.

Na platnih Kinoteke se je v okviru protikorupcijskega festivala od torka, 29. septembra, do sobote, 3. oktobra, odvrtelo 7 filmov.  Največ obiskovalcev, kar 89, je v sredo pritegnil film o žvižgaču Edvardu Snowdnu z naslovom Citizenfour. Še več pozornosti je občinstvo, ki je skoraj povsem napolnilo dvorano Kinoteke, namenilo pogovoru o Supervizorju, ki je sledil omenjeni projekciji in ki ga je Komisija za preprečevanje korupcije organizirala skupaj z Društvom novinarjev Slovenije. Poleg predsednika komisije Borisa Štefaneca so pri pogovoru o Supervizorju sodelovali še minister za pravosodje Goran Klemenčič, informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik in strokovnjak za informacijsko varnost Matej Kovačič, moderator je bil Borut Mekina z Mladine.

Tradicionalen jesenski termin

Komisija je filmski festival v okviru preventivnih aktivnosti pod skupnim imenom Teden boja proti korupciji prvič organizirala lani. »Z dobrim odzivom občinstva smo letos izjemno zadovoljni, saj potrjuje, da je ta festival preventivni korak v pravo smer. Po uspešno izpeljanem drugem festivalu protikorupcijskega filma lahko rečemo, da je ta postal tradicionalen, v prihodnjih letih pa si bomo prizadevali, da bi ga razširili v mednarodni filmski festival,« je povedala Alma Sedlar, namestnica predsednika KPK.

Festival »Film proti korupciji«, ki ga Komisija za preprečevanje korupcije pripravlja v sodelovanju s Slovensko kinoteko, bo odslej vsako leto  prvi teden v oktobru.

Film proti korupciji: Največ zanimanja za Snowdna in Supervizor
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar