Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Štefanec: Supervizor ne bo več ugasnil

Ljubljana, 1. oktobra 2015 – Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec je na včerajšnjem pogovoru o Supervizorju, ki ga je komisija pripravila v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije, zatrdil, da aplikacija Supervizor ne bo več ugasnila. Dodal je, da si bo prizadeval, da bo na Supervizorju objavljeno vse, kar je možno, z enim pogojem, da je zakonito.

V pogovoru, ki je potekal v Slovenski kinoteki v okviru 2. festivala »Film proti korupciji« so sodelovali še pravosodni minister Goran Klemenčič, informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik in strokovnjak za informacijsko varnost Matej Kovačič.

Pravna podlaga v zakonu

Prelesnikova je v pogovoru izpostavila, da bi bilo treba Supervizorju dati pravno podlago v zakonu, da gre za evidenco, ki jo je komisija dolžna voditi, s čimer se je Štefanec strinjal. Klemenčič – v času, ko je vodil komisijo, je Supervizor začel delovati – je povedal, da je bil Supervizor ideja, za katero so upali, da bo sprožila širše gibanje, ki bi spodbujalo k transparentnosti v družbi. To je bilo po njegovi oceni deloma doseženo, v veliki meri pa ne. Dodal je, da Supervizor ni bil nikoli narejen z mislijo, da bo zamenjal nadzorne organe, da pa je orodje, s katerim lahko novinarji in državljani postavljajo prava vprašanja.

Festival do sobote

Festival protikorupcijskega filma se danes nadaljuje, v Kinoteki bo ob 19. uri na sporedu film Jana Zakonjška o Binetu Kordežu Do vrha in nazaj, ob 21.30 pa film Silkwood z Meryl Streep in Kurtom Russellom v glavnih vlogah. Festival se bo končal v soboto, 3. oktobra.

Štefanec: Supervizor ne bo več ugasnil
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar