Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Tretja delavnica EACT v Sloveniji – zaščita prijaviteljev

Od 22. do 24. oktobra 2012 je Komisija za preprečevanje korupcije v partnerstvu z Nacionalnim preiskovalnim uradom na Bledu organizirala delavnico na temo zaščite prijaviteljev, ki je potekala v okviru projekta Evropskega protikorupcijskega usposabljanja (EACT – European Anti-Corruption Training), trilateralnega protikorupcijskega partnerstva Avstrije, Slovenije in Slovaške.

Tokratne delavnice so se udeležili predstavniki protikorupcijskih in policijskih institucij iz Francije, Nemčije, Španije, Madžarske, Romunije, Avstrije in še nekaterih drugih držav Evropske unije ter Črne gore. Širše pa je projekt, ki bo trajal dve leti, namenjen izmenjavi izkušenj in dobrih praks na posameznih področjih, obravnavanih v okviru treh delovnih skupin, ki jih vodijo omenjene države partnerice, pri čemer Slovenija vodi delovno skupino preventiva. Projektne aktivnosti vključujejo dve konferenci in devet delavnic v sklopu treh tematskih delovnih skupin: preventiva pod vodstvom Slovenije, odkrivanje in pregon (Avstrija) in mednarodno sodelovanje (Slovaška). Tokratna delavnica je bila zadnja izmed treh, ki so potekale v Sloveniji.

V sklopu projekta EACT – s sloganom »Praksa se povezuje s prakso« – je predvidena izdaja več priročnikov, vsebinski poudarek pa je namenjen študiji primerov in izmenjavi praktičnih izkušenj. Otvoritvena konferenca EACT projekta je potekala septembra 2011, zaključna konferenca pa bo leta 2013 v Sloveniji.

Tretja delavnica EACT v Sloveniji – zaščita prijaviteljev
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar