Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Aplikacija Supervizor prejela priznanje za dejanje leta

Predstavniki Zavoda Ypsilon so Komisiji za preprečevanje korupcije 7. decembra podelili priznanje za vzpostavitev spletne aplikacije Supervizor za nadzor nad porabo javnih sredstev in ob tej priložnosti predstavili svoje delo.

V Zavodu Ypsilon so prepričani, da so vrednote kot poštenje in integriteta predvsem za mlade in prihajajoče generacije ključnega pomena za zagotovitev boljše prihodnosti. Pri tem je pomembno pozitivno delovanje, ki je hkrati zgled. »Komisija je s svojim Supervizorjem dober zgled vsem mladim v iskanju pozitivnih vrednot, zaradi česar smo se tudi odločili, da podelimo to priznanje ravno tej aplikaciji,« je povedala Petra Kocjan, izvršna direktorica Zavoda Ypsilon.

Rok Praprotnik, namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, je povedal: »To priznanje je za nas pravzaprav presenečenje, saj nismo vedeli, da je bila aplikacija Supervizor vključena v izbor. Hkrati smo zadovoljni, da se prepoznava pomembnost transparentnosti, ki je nujen predpogoj demokracije in predvsem vzpostavljanja odgovornosti vseh, ki delujejo v javnem sektorju. Transparentnost v javnih zadevah je najboljši način za omejevanje korupcijskih tveganj. Žal je celo globalno gledano takšna paradigma dostopa do informacij javnega značaja, kot jo vzpostavlja Supervizor, še vedno prej izjema kot pravilo.«

Aplikacija Supervizor prejela priznanje za dejanje leta
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar