Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija vabi k sodelovanju na Ustvarjalnem natečaju

Na spletnih straneh Ministrstva za šolstvo in šport je komisija 22.8.2011 objavila Ustvarjalni natečaj Komisije za preprečevanje korupcije za osme razrede devetletke, ki ga organizira v okviru dogodkov ob dnevu boja proti korupciji, ki potekajo od 1. do 9. decembra 2011. Rdeča nit natečaja so razmišljanja o posamezniku z visoko stopnjo integritete in potrebnem soglasju o temeljnih vrednotah družbe.

Komisija želi z javnim natečajem spodbuditi razmišljanja mladostnikov v osnovnih šolah o integriteti posameznika, njeni povezavi z vrednotami kot so poštenost, pravičnost, enakost, o možnih posledicah, kadar posameznik in družba takšnih vrednot ne gojita in razvijata ter o tem, v kakšni meri je takšno stanje povezano s pojavom korupcije v družbi. Pri tem želimo učence spodbujati k razmišljanju o lastnih izkušnjah in razvijanju sposobnosti razumevanja ter reševanja etičnih vprašanj.

Izbrali bomo 13 najboljših risb – lahko tudi s slogani, kratkimi razmišljanji in izjavami – ki jih bodo ustvarili osnovnošolci osmih razredov devetletke. Ti izdelki bodo razstavljeni na različnih lokacijah po Sloveniji in kasneje izobešeni v prostorih Komisije za preprečevanje korupcije. Uporabili jih bomo tudi za pripravo koledarja in objavili v publikacijah komisije.

Na javni natečaj se lahko prijavi vsaka osnovna šola s sedežem v Republiki Sloveniji, ki bo do 30.09.2011 Komisiji za preprečevanje korupcije na elektronski naslov e-mail poslala prijavo, skladno s pogoji, natečaj pa bo zaključen 30.11.2011.

Pridružite se nam, vašega sodelovanja bomo veseli!

Komisija vabi k sodelovanju na Ustvarjalnem natečaju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar