Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Srečanje s predstavniki Podjetniškega kluba Kamnik

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi se je včeraj v Kamniku srečal s predstavniki Podjetniškega kluba Kamnik. Srečanje predstavlja nadaljevanje aktivnosti Komisije pri povezovanju z gospodarstvom v skupnih prizadevanjih pri krepitvi integritete in preprečevanju korupcije v Sloveniji.

Po uvodni predstavitvi predsednika Podjetniškega kluba Kamnik Janka Čevke, ki je spregovoril o korupciji v Sloveniji, je predsednik Komisije predstavnikom in članom podjetniškega kluba spregovoril o pomenu integritete, etike in vodenja z zgledom ter o odgovornosti vseh, da prispevamo k preprečevanju korupcije. 

V nadaljevanju je razprava tekla tudi o ničelni toleranci do korupcije in podkupovanja javnih uslužbencev, ki jo moramo živeti v praksi, o neučinkovitosti javnega sektorja in korupciji kot posledici le-tega ter o tem, da bo treba spremeniti kulturo v državi, v kateri so nepravilnosti nekaj sprejemljivega. Sogovorniki so se strinjali, da so vsi proti korupciji in da je skupna želja in cilj, da situacijo obrnemo na bolje.

podjetniški klib kamnik1
Predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Janko Čevka in predsednik Komisije dr. Robert Šumi
Srečanje s predstavniki Podjetniškega kluba Kamnik
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar