Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predsednik Komisije gost nove oddaje Marcel

Eden od sinočnjih gostov nove televizijske oddaje Marcel je bil tudi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi, ki je s sogovornikom v vsebinsko bogati in hitri izmenjavi mnenj predebatiral mnoge aktualne teme, kot so Indeks zaznave korupcije nevladne organizacije Transparency International, aktualne primere Komisije in nujo po prevzemanju politične odgovornosti.

Predsednik Komisije dr. Robert Šumi med gostovanjem v oddaji Marcel
Predsednik Komisije dr. Robert Šumi med gostovanjem v oddaji Marcel

Dr. Robert Šumi in voditelj oddaje Marcel Štefančič sta se pogovarjala o tem, zakaj so nekatere države, ki so se pred dvema desetletjema na Indeksu zaznave korupcije uvrščale slabše kot Slovenija, danes v družbi najboljših, Slovenija pa nazaduje. »Države, na katere smo gledali zviška, nas zdaj spretno počasi dohitevajo,« pravi dr. Šumi.

Dotaknila sta se še nakupa sodne stavbe na Litijski. Dr. Šumi je razložil pristojnosti Komisije pri obravnavi zadeve in spregovoril o problematiki nepravilnosti v povezavi z javnimi naročili. »Naša družba potrebuje, da se korupcija začne obsojati. Ne samo, da se govori, da se bo, potem pa ni nobene odgovornosti. Dokler ne bo odgovornosti, ne bo tudi upanja, da se tu da kaj spremeniti na bolje,« je še komentiral.

Pogovor si v celoti lahko ogledate na tej povezavi.

Predsednik Komisije gost nove oddaje Marcel
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar