Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Dr. Robert Šumi gostoval v oddaji Ob osmih

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi je danes gostoval v oddaji Radia Prvi RTV Slovenija. S sogovornico Jolando Lebar je naslovil nekatere aktualne vsebine, kot so okoliščine začasne prekinitve preiskave zoper predsednika vlade v primeru očitkov o političnem vmešavanju v delo policije, odzval se je na nekatere pomisleke in domneve, ki se pojavljajo v javnosti glede delovanja in vloge Komisije, ter druge odmevne teme.

Predsednik Komisije dr. Robert Šumi med gostovanjem v oddaji Ob osmih
Predsednik Komisije dr. Robert Šumi med gostovanjem v oddaji Ob osmih

Komisija je včeraj obvestila javnost, da bo začasno prekinila preiskavo zoper predsednika vlade Roberta Goloba zaradi domnevnih pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar v zadevi političnega vmešavanja v delo policije. V oddaji Radia Prvi je tako dr. Robert Šumi pojasnil zakonske razloge za prekinitev preiskave in odgovarjal na nekatere očitke, ki so se v povezavi s tem začeli pojavljati v javnosti. Pojasnil je, da je Komisija v preteklosti že morala poseči po tej praksi, vendar ti primeri niso pogosti in niso javno odmevni. Poskuse diskreditacije Komisije, ki se sicer pojavljajo vsa leta njenega delovanja, pa je komentiral, da le pomenijo, da Komisija dela dobro.

V oddaji dr. Robert Šumi odgovarja tudi na očitke o dvojnih merilih pri obravnavi nepravilnosti različnih vlad ter se pogovarja o nujnosti institucije, kot je Komisija, ki se v političnih krogih in javnosti periodično pojavljajo.

Oddaji Ob osmih lahko prisluhnete na tej povezavi.

Dr. Robert Šumi gostoval v oddaji Ob osmih
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar