Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Odziv predsednika Komisije na zapis svojega namestnika

Kot smo napovedali v medijih, je predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi s svojim namestnikom Simonom Savskim opravil razgovor po njegovem zapisu na družabnem omrežju Facebook, ki je v javnosti sprožil številne odzive. Predsednik Komisije je namestnika seznanil s svojim stališčem, da je bilo njegovo ravnanje, čeprav je bil zapis objavljen v zaprti Facebook skupini in kljub ustavno varovanim pravicam, nepremišljeno, neprimerno funkciji, ki jo opravlja, ter neodgovorno do Komisije in škodljivo za njeno integriteto. Pozval ga je, da se v bodoče takšnih ravnanj izogiba, oba pa sta se strinjala, da morajo biti zaposleni, še posebej pa funkcionarji Komisije, pozorni na svoja ravnanja, saj ravno oni javne uslužbence in funkcionarje pozivajo k temu, da morajo z lastnim zgledom krepiti ugled institucije, v kateri so zaposleni, da so funkcionarji 24 ur na dan in hkrati tudi nadzorniki vseh drugih funkcionarjev v Republiki Sloveniji.

Ob tem predsednik Komisije zagotavlja, da je delo senata pri sprejemanju svojih odločitev profesionalno, in sicer ne glede na to, kdo je obravnavana oseba. Zato dr. Robert Šumi zavrača vsakršna takšna in drugačna namigovanja v javnosti, da bi bile odločitve senata pod njegovim vodstvom pristranske oziroma politično motivirane.

Obvestilo o razgovoru je predsednik Komisije poslal tudi predsednici Republike Slovenije, ki je sicer pristojna za imenovanje in razreševanje članov senata Komisije.

Odziv predsednika Komisije na zapis svojega namestnika
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar