Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija ta teden izvedla štiri usposabljanja za javni sektor

Sodelavci Komisije za preprečevanje korupcije  (Komisija) so ta teden poleg predsednikovega sredinega nagovora Zdravniški zbornici Slovenije izvedli še dodatna štiri usposabljanja. Vodja Službe za preventivo na Komisiji mag. Vita Habjan Barborič je trikrat (dvakrat v sredo in enkrat danes) usposabljala zaposlene Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (SOVA), vodja Centra za zaščito prijaviteljev Gregor Pirjevec pa je v četrtek preko spleta izobraževal slušatelje zdravstvenih institucij.

Gregor Pirjevec je v okviru usposabljanj o novostih, ki jih prinaša novi Zakon o zaščiti prijaviteljev (ZZPri), sodeloval na spletnem seminarju za osebje zainteresiranih zdravstvenih institucij. Udeležencem je predstavil postopek vzpostavitve prijavne poti za prijavo kršitev v delovnem okolju in druge obveznosti, ki izhajajo iz ZZPri. S seminarjem se tako nadaljuje niz usposabljanj, s katerimi želi Komisija zavezancem v javnem in zasebnem sektorju olajšati implementacijo novosti, ki jih zakon uvaja.

Mag. Vita Habjan Barborič pa je tokrat usposabljala novo zaposlene in vodje posameznih služb SOVA. Slušateljem je predstavila temeljne institute za krepitev integritete in preprečevanje korupcije. Četrto usposabljanje za SOVO bo izvedla še v prihodnjem tednu.

Komisija ta teden izvedla štiri usposabljanja za javni sektor
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar